Praktijkinfo

Afspraken
Afspraken maken wij telefonisch. We nemen tijdens dit telefoongesprek wat persoonlijke gegevens op en bepalen welke therapeut het beste past.

Kom je voor de eerste keer? Neem dan het volgende mee:

  • verzekeringspasje;
  • legitimatie;
  • handdoek.

Afspraak afzeggen
Tot maximaal 24 uur van tevoren kun je een afspraak afzegggen. Dit kan telefonisch (023-5575528) of via  e-mail: info@fysio-care.nl

Afspraken die niet op tijd zijn geannuleerd, worden in rekening gebracht. Deze factuur kan niet worden gedeclareerd bij de zorgverzekering!

Behandeling
De behandeling stemmen we af op de uitkomsten van het vraaggesprek en het lichamelijke onderzoek. Afhankelijk van de klachten en hulpvraag bespreekt onze therapeut wat de aanpak is. Die aanpak kan uit meerdere onderdelen bestaan.

  • Mobilisatie en manipulatie van de gewrichten.
  • Massage, trigger point massage, Dry Needling en myofasiale release van de spieren en aanhechtingen.
  • Oefentherapie voor verbeteren van kracht, coördinatie, conditie, souplesse en houding. In de praktijk, oefenzaal en/of thuis.
  • Adem-, bewustwordings- en ontspanningsoefeningen.
  • Houding- en bewegingsadvies.

In onze behandeling richten wij ons zoveel mogelijk op de oorzaak van de pijn. Het lichaam wordt als een geheel behandeld, kijkend naar de onderliggende oorzaak van de klachten en de daarbij hoorde compensaties. Pas als je hier bewust van bent, kun je een beperkend bewegingspatroon doorbreken.

Intakegesprek
Tijdens de eerste behandeling hebben we een vraaggesprek waarbij we alle belangrijke informatie rondom de klacht in kaart brengen. Daarna volgt een fysiotherapeutisch onderzoek.

Met de uitkomsten van het vraaggesprek en het onderzoek stellen samen met jou vast of fysiotherapie je in dit geval verder kan helpen. Afhankelijk van de tijd starten we direct met de behandeling en/of krijg je adviezen mee rond de klacht.

Verwijzing
Een verwijzing van een arts is niet nodig. Als je een klacht hebt die op de chronische lijst (opgesteld door zorgverzekeraars) staat, dan is een verwijzing wèl nodig. Meestal is dit een verwijzing van een medisch specialist.

Zorgverzekering
Wij hebben met alle verzekeraars een contract.